Beseetaigna valmistamine
Kursuse kood LTC0244/1
Toimumise aeg 24.04.2019
Toimumise koht Tallinn, Räägu 49
Sihtgrupp õpetajad, huviringijuhid, lasteaia õpetajad, käsitöö ja toiduhuvilised, lapsevanemad, erivate erialade inimesed kes huvitatud toiduvalmistamise tehnikatest ja töövahendite valdamisest.
Eesmärk Beseetaigna valmistamise tehnoloogia omandamine, toodete vormimine ja küpsetamine.
Sisu Peamiselt vaid kahest toorainest – munavalgest ja suhkrust koosnev taigen pakub oma lihtsuses mitmeid võimalusi ja esitab samas ka tõsiseid väljakutseid. Tule ja harjuta kätt beseerulli vormimises, Pavlova koogi tegemises ning tutvu beseeküpsistega, mis on valmistatud vaid taimsest toorainest!
Beseetaigna valmistamise õpitoas õpime:
• valmistama beseetaigent;
• valmistama beseerulli, Pavlova kooki ja teisi põnevaid küpsetisi (kikerherne beseed);
• kasutama tehnoloogilised võtteid beseetaigna toodete pritsimiseks ja vormimiseks;
• valima sobilikke täidiseid ja kaunistusi.

Õpiväljundid Omandab oskuse valmistada beseetaignast küpsetisi.
Eeldused õpetajad, huviringijuhid, lasteaia õpetajad, käsitöö- ja toiduhuvilised, lapsevanemad, erivate erialade inimesed kes huvitatud toiduvalmistamise tehnikatest ja töövahendite valdamisest.
Lõpetamistingimused osalemine aktiivselt praktilistes tegevustes köögis.
Õpikeskkond Spetsiaalse ettevalmistuse ja vahenditega õppeköök.
Koolitaja kompetentsus erialane kõrgharidus, ülikoolis lektorina töötamise kogemus ning vähemalt 5 aastat täiskasvanute koolitamise kogemust.
Maht 5 akadeemilist tundi (kontaktõpe 5 tundi)
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument TLÜ tõend
Koolitajad Tiina Vänt
Kursuse hind 25 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Sisaldab vajaminevaid tooraineid ja töövahendeid.
Minimaalne osalejate arv 8
Korraldaja Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6391751, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
 
AJAKAVA
aeg teema koolitaja + asutus ruum
 24.04.2019    17:30-20:30 Praktiline töö õppeköögis    
 
 
Registreeri osalejaks
Registreeri grupp