LTC0571/2 - Muna omadused toiduvalmistamisprotsessis
Toimumise aeg
18.10.2024
Registreerimise tähtaeg
14.10.2024
Toimumise koht
Uus-Sadama 5, Tallinn
Maht
3 akadeemilist tundi (kontaktõpe 3 tundi)
Sihtgrupp
üldhariduskoolide aineõpetajad
Eesmärk
Saada ülevaade põhikooli II või III kooliastme eri ainetundides munaga liituvate teemade käsitlemiseks.
Sisu
Muna koostis, muna roll toiduvalmistamise eri protsessides. Katsed valkude denatureerumise, koaguleerumise ja emulsiooni moodustumise demonstreerimiseks. Seosed erinevate ainete vaheliseks lõiminguks munavalgu näitel.
Õpiväljundid
Teab muna omadusi ja rolli toiduvalmistamisel. Oskab siduda saadud praktilisi kogemusi oma ainetundidesse.
Eeldused
suunatud õpetajatele, sest eeldatakse õpetamiskogemust
õpikeskkond
Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.
koolitaja kompetentsus
Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses, lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ja erialaste töötubade läbiviimisel
Lõpetamistingimused
Tegevus teadusköögis: osalemine loengus ja praktilises tegevuses
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument
TLÜ tõend
Koolitajad
Jaana Taar, Kristi Paas või Tiina Vänt
Kursuse hind
55 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Sisaldab vajaminevad õppematerjale ja tooraineid. Osaleja saab täiendkoolituse tõendi manus 3 ak tundi.
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Minimaalne osalejate arv
8