LTC0571/2 - Muna omadused toiduvalmistamisprotsessis

Toimumise aeg

18.10.2024

Registreerimise tähtaeg

14.10.2024

Toimumise koht

Uus-Sadama 5, Tallinn

Maht

3 akadeemilist tundi (kontaktõpe 3 tundi)

Sihtgrupp

üldhariduskoolide aineõpetajad

Eesmärk

Saada ülevaade põhikooli II või III kooliastme eri ainetundides munaga liituvate teemade käsitlemiseks.

Sisu

Muna koostis, muna roll toiduvalmistamise eri protsessides. Katsed valkude denatureerumise, koaguleerumise ja emulsiooni moodustumise demonstreerimiseks. Seosed erinevate ainete vaheliseks lõiminguks munavalgu näitel.

Õpiväljundid

Teab muna omadusi ja rolli toiduvalmistamisel. Oskab siduda saadud praktilisi kogemusi oma ainetundidesse.

Eeldused

suunatud õpetajatele, sest eeldatakse õpetamiskogemust

õpikeskkond

Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.

koolitaja kompetentsus

Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses, lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ja erialaste töötubade läbiviimisel

Lõpetamistingimused

Tegevus teadusköögis: osalemine loengus ja praktilises tegevuses

Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument

TLÜ tõend

Koolitajad

Jaana Taar, Kristi Paas või Tiina Vänt

Kursuse hind

55 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Sisaldab vajaminevad õppematerjale ja tooraineid. Osaleja saab täiendkoolituse tõendi manus 3 ak tundi.

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Minimaalne osalejate arv

8