LTC0291/6 - Väikesaiade valmistamine – Moskva sai, võiroos, kaneelirull, juustusai
Toimumise aeg
23.03.2022
Registreerimise tähtaeg
20.03.2022
Toimumise koht
Tallinn, Räägu 49
Maht
5 akadeemilist tundi (kontaktõpe 5 tundi)
Sihtgrupp
õpetajad, huviringijuhid, lasteaia õpetajad, käsitöö ja toiduhuvilised, lapsevanemad, erivate erialade inimesed kes huvitatud toiduvalmistamise tehnikatest ja töövahendite valdamisest.
Eesmärk
omandada esmased oskused ja nipid, mis võimaldavad edaspidi ise katsetada ning uudseid ideid proovida kihistatud ja traditsionaalse pärmitaigna valmistamisel ja toodete vormimisel.
Sisu
Kihistatud pärmitaigen on vähemtuntud taignaliik, millest saab valmistada imemaitsvad väikesi saiakesi. Õpitakse tundma kihistatud pärmitaigna valmistamise etappe, valmistama 2 põhiretsepti järgi eri variatsioonidega küpsetisi, vormima kauni kujuga väikesaiu, kasutama saiade valmistamisel mitmekülgseid tooraineid (kookoshelbed, halvaa, kaneel, kardemon, juust jne), analüüsima valminud küpsetise struktuuri, küpsust ja maitset.
Õpiväljundid
oskab valmistada kihistatud ja tavalist pärmitaigent ning vormida sellest erinevaid väikesaiu.
Eeldused
kuulumine sihtrühma
õpikeskkond
Spetsiaalse ettevalmistuse ja vahenditega õppeköök.
koolitaja kompetentsus
Omab erialast kõrgharidust, ülikoolis lektorina töötamise kogemust ning vähemalt 5 aastat täiskasvanute koolitamise kogemust.
Lõpetamistingimused
Vaatamata mõningale keerukusele on kihistatud pärmitaigna valmistamine igaühele jõukohane. Tuleb aktiivselt osaleda tegevustes õppeköögis.
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument
TLÜ tõend
Koolitajad
Tiina Vänt
Kursuse hind
40 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Hind sisaldab vajaminevaid tooraineid ja töövahendeid.
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 639 1751, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Minimaalne osalejate arv
10
AJAKAVA
aeg | teema | koolitaja + asutus | ruum | |
---|---|---|---|---|
23.03.2022 | 17:30-21:00 | Praktiline tegevus õppeköögis | Tiina Vänt | Rä-103 |