Väikesaiade valmistamine – Moskva sai, võiroos, kaneelirull, juustusai
Kursuse kood LTC0291/3
Toimumise aeg 20.10.2020
Toimumise koht Tallinn, Räägu 49
Sihtgrupp õpetajad, huviringijuhid, lasteaia õpetajad, käsitöö ja toiduhuvilised, lapsevanemad, erivate erialade inimesed kes huvitatud toiduvalmistamise tehnikatest ja töövahendite valdamisest.
Eesmärk omandada esmased oskused ja nipid, mis võimaldavad edaspidi ise katsetada ning uudseid ideid proovida kihistatud ja traditsionaalse pärmitaigna valmistamisel ja toodete vormimisel.
Sisu Kihistatud pärmitaigen on vähemtuntud taignaliik, millest saab valmistada imemaitsvad väikesi saiakesi. Õpitakse tundma kihistatud pärmitaigna valmistamise etappe, valmistama 2 põhiretsepti järgi eri variatsioonidega küpsetisi, vormima kauni kujuga väikesaiu, kasutama saiade valmistamisel mitmekülgseid tooraineid (kookoshelbed, halvaa, kaneel, kardemon, juust jne), analüüsima valminud küpsetise struktuuri, küpsust ja maitset.
Õpiväljundid oskab valmistada kihistatud ja tavalist pärmitaigent ning vormida sellest erinevaid väikesaiu.
Eeldused kuulumine sihtrühma
Lõpetamistingimused Vaatamata mõningale keerukusele on kihistatud pärmitaigna valmistamine igaühele jõukohane. Tuleb aktiivselt osaleda tegevustes õppeköögis.
Õpikeskkond Spetsiaalse ettevalmistuse ja vahenditega õppeköök.
Koolitaja kompetentsus Omab erialast kõrgharidust, ülikoolis lektorina töötamise kogemust ning vähemalt 5 aastat täiskasvanute koolitamise kogemust.
Maht 5 akadeemilist tundi (praktika 5)
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument TLÜ tõend
Koolitajad Tiina Vänt
Kursuse hind 35 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Hind sisaldab vajaminevaid tooraineid ja töövahendeid.
Minimaalne osalejate arv 8
Korraldaja Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 639 1751, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Registreerimise tähtaeg 16.10.2020
 
AJAKAVA
aeg teema koolitaja + asutus ruum
 20.10.2020    17:30-21:00 Praktiline tegevus õppeköögis    
 
 
Registreeri osalejaks
Registreeri grupp