LTC0595/1 - Erinevate toidurasvade omadused ja kasutamine toiduvalmistamisel

Toimumise aeg

22.11.2024

Registreerimise tähtaeg

20.11.2024

Toimumise koht

Uus-Sadama 5, Tallinn

Maht

3 akadeemilist tundi (kontaktõpe 3 tundi)

Sihtgrupp

üldhariduskoolide aineõpetajad

Eesmärk

saada ülevaade põhikooli II või III kooliastme eri ainetundides toidurasvadega liituvate teemade käsitlemiseks

Sisu

Millised toidurasvad on meie igapäevasel toidulaual? Milline on nende koostis ja päritolu? Miks mõned rasvad on toatemperatuuril tahkes, teised vedelas olekus? Miks vahustamiseks sobib paremini jahutatud vahukoor aga toasoe või? Katsed, mis aitavad mõista rasvade füüsikalisi ja keemilisi omadusi.

Õpiväljundid

teab erinevaid toidurasvasid, nende omadusi ja sobivust toiduvalmistamisel; oskab siduda saadud praktilisi kogemusi oma ainetundidesse.

Eeldused

suunatud õpetajatele, sest eeldatakse õpetamiskogemust

õpikeskkond

Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.

koolitaja kompetentsus

Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses, lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ja erialaste töötubade läbiviimisel

Lõpetamistingimused

Tegevus teadusköögis: osalemine loengus ja praktilises tegevuses

Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument

TLÜ tõend

Koolitajad

Jaana Taar, Kristi Paas, Tiina Vänt

Kursuse hind

55 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Sisaldab vajaminevaid õppematerjale, tooraineid ja kohvi-teed. Koolitustõendid mahus 3 ak h.

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Minimaalne osalejate arv

8