LTC0595/1 - Erinevate toidurasvade omadused ja kasutamine toiduvalmistamisel
Toimumise aeg
22.11.2024
Registreerimise tähtaeg
20.11.2024
Toimumise koht
Uus-Sadama 5, Tallinn
Maht
3 akadeemilist tundi (kontaktõpe 3 tundi)
Sihtgrupp
üldhariduskoolide aineõpetajad
Eesmärk
saada ülevaade põhikooli II või III kooliastme eri ainetundides toidurasvadega liituvate teemade käsitlemiseks
Sisu
Millised toidurasvad on meie igapäevasel toidulaual? Milline on nende koostis ja päritolu? Miks mõned rasvad on toatemperatuuril tahkes, teised vedelas olekus? Miks vahustamiseks sobib paremini jahutatud vahukoor aga toasoe või? Katsed, mis aitavad mõista rasvade füüsikalisi ja keemilisi omadusi.
Õpiväljundid
teab erinevaid toidurasvasid, nende omadusi ja sobivust toiduvalmistamisel; oskab siduda saadud praktilisi kogemusi oma ainetundidesse.
Eeldused
suunatud õpetajatele, sest eeldatakse õpetamiskogemust
õpikeskkond
Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.
koolitaja kompetentsus
Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses, lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ja erialaste töötubade läbiviimisel
Lõpetamistingimused
Tegevus teadusköögis: osalemine loengus ja praktilises tegevuses
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument
TLÜ tõend
Koolitajad
Jaana Taar, Kristi Paas, Tiina Vänt
Kursuse hind
55 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Sisaldab vajaminevaid õppematerjale, tooraineid ja kohvi-teed. Koolitustõendid mahus 3 ak h.
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Minimaalne osalejate arv
8