LTC0557/4 - Gluteen teraviljades
Toimumise aeg
27.09.2024
Registreerimise tähtaeg
26.09.2024
Toimumise koht
Uus-Sadama 5, Tallinn
Maht
3 akadeemilist tundi (kontaktõpe 3 tundi)
Sihtgrupp
üldhariduskooli aineõpetajad
Eesmärk
saada ülevaade gluteeni moodustumisest ja rollist toiduvalmistamisel.
Sisu
Milline on terise ehitus, erinevate jahude toitaineline koostis, teraviljavalkudest gluteeni moodustumine ja selle roll toiduvalmistamisel ja küpsetamisel. Praktilised katsed mõistmaks gluteeni võrgustiku moodustumise mõju lõpptulemusele. Praktilisi ideid II ja III kooliastme ainetundideks.
Õpiväljundid
Teab,millest sõltub gluteeni moodustumine ja mis on selle roll toiduvalmistamisel. Oskab siduda teadlikult praktilisi kogemusi oma ainetundides.
Eeldused
suunatud õpetajatele, eeldab osalejate eelnevat õpetamise kogemust
õpikeskkond
Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.
koolitaja kompetentsus
Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses ning lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ning erialaste töötubade läbiviimisel
Lõpetamistingimused
Tegevus teadusköögis: osalemine loengus ja praktilises tegevuses
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument
TLÜ tõend
Koolitajad
Jaana Taar, Kristi Paas, Tiina Vänt
Kursuse hind
55 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Sisaldab vajaminevad õppematerjale ja tooraineid. Osaleja saab täiendkoolituse tõendi manus 3 ak tundi.
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Minimaalne osalejate arv
8