LTC0557/4 - Gluteen teraviljades

Registreerimine on lõppenud!

Toimumise aeg

27.09.2024

Registreerimise tähtaeg

26.09.2024

Toimumise koht

Uus-Sadama 5, Tallinn

Maht

3 akadeemilist tundi (kontaktõpe 3 tundi)

Sihtgrupp

üldhariduskooli aineõpetajad

Eesmärk

saada ülevaade gluteeni moodustumisest ja rollist toiduvalmistamisel.

Sisu

Milline on terise ehitus, erinevate jahude toitaineline koostis, teraviljavalkudest gluteeni moodustumine ja selle roll toiduvalmistamisel ja küpsetamisel. Praktilised katsed mõistmaks gluteeni võrgustiku moodustumise mõju lõpptulemusele. Praktilisi ideid II ja III kooliastme ainetundideks.

Õpiväljundid

Teab,millest sõltub gluteeni moodustumine ja mis on selle roll toiduvalmistamisel. Oskab siduda teadlikult praktilisi kogemusi oma ainetundides.

Eeldused

suunatud õpetajatele, eeldab osalejate eelnevat õpetamise kogemust

õpikeskkond

Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.

koolitaja kompetentsus

Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses ning lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ning erialaste töötubade läbiviimisel

Lõpetamistingimused

Tegevus teadusköögis: osalemine loengus ja praktilises tegevuses

Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument

TLÜ tõend

Koolitajad

Jaana Taar, Kristi Paas, Tiina Vänt

Kursuse hind

55 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Sisaldab vajaminevad õppematerjale ja tooraineid. Osaleja saab täiendkoolituse tõendi manus 3 ak tundi.

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Minimaalne osalejate arv

8