HKC0175 - Tootearendus toidutööstuse väike-ettevõtetele
Sihtgrupp
Väikeettevõtjad toidutööstuse valdkonnas
Eesmärk
Omandada teoreetilised teadmised ja oskused väike-ettevõtte tootearenduses.
Sisu
Tootearendus toidu valdkonnas või kosmeetikas. Tootearenduse põhimõtted. Tootearenduse toetamine EAS poolt. Tootearenduses kasutatavad toitumisalased programmid. Alternatiivsed toormed tootearenduses ja nende osa uues tootes. Funktsionaalsed komponendid tootearenduses: loomse toorme töötlemisel, taimse toorme töötlemisel, segatoidul ja veganitel, kosmeetikas.
Eeldused
puuduvad
Õpiväljundid
on teadlik tootearenduse planeerimise eri võimalustest; omab kasutajakogemust toiduvaldkonna arvutiprogrammidel toote märgistamise ettevalmistamiseks; tunneb alternatiivseid toormeid tootearenduses kasutamiseks.
Õpikeskkond
Tagatud on tänapäevased, õppimist toetavad õpperuumid (klassiruum).
Koolitaja kompetentsus
Valdkondlik pädevus, kõrgharidus toidutehnoloogia valdkonnas
Maht
18 akadeemilist tundi
Korraldaja
Haapsalu kolledž, koolitus@hk.tlu.ee, 4720243
Koolitaja
Raivo Vokk - PhD mikrobioloogias. Koolitaja on teostanud 29 EAS tootearenduslikku projekti ja 3 arendusprojekti erinevatele toidutööstuse ja kosmeetika-ettevõtetele.