LTC0510 - Toidukeemia avaldumine praktikas
Sihtgrupp
peakokad, kokad, toitlustusjuhid või huvilised, kes soovivad alustada tegevust toitlustusvaldkonnas
Eesmärk
Õppida tundma toidukeemiaalaseid protsesse, luua sild teoreetiliste teadmiste ja praktilise toiduvalmistamise vahel.
Sisu
Toiduainekeemia olemus ja tekkelugu, vajadus praktilises toiduvalmistamises. Toiduainete keemiline koostis. Toiduvalkude, -rasvade ja süsivesikute üldomadused. Füüsikalised ja
keemilised muutused toiduvalmistamisel. Toitainete kadu mõjutavad tegurid. Vesi toiduainetes. Toiduhapped jm lisandid. Ensüümid. Toiduainete aroom ja tekstuur. Toidu kvaliteeti määravad tegurid.
Eeldused
keskharidus
Õpiväljundid
Tunneb toiduainete käitlemisel toimuvaid protsesse ja neid mõjutavaid tegureid; hindab töötluse mõju toitainetele, vähendab toitainete kadusid toiduainete
säilitamisel ja toidu valmistamisel; märkab toidukeemia alaseid protsesse oma töös ja omandatud teadmisi praktiliselt.
Õpikeskkond
Teadusköök, tänapäevase sisustusega õppeköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ja seadmed.
Koolitaja kompetentsus
MA tasemel kodunduse valdkonna õpetaja, PhD toidukeemia lektor
Maht
156 akadeemilist tundi
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Jaana Taar, Jaana.Taar@tlu.ee