HKC0163 - 2. tüüpi diabeet ja toitumine
Sihtgrupp
tervisedenduse ja toitlustuse valdkonnas töötavad ettevõtjad, sh tervisenõustajad, toitumisnõustajad, treenerid, toitlustajad
Eesmärk
tutvuda tõenduspõhiste toitumissoovitustega 2. tüüpi diabeediga inimesele ja osata neid soovitusi rakendada oma igapäevatöös.
Sisu
Diabeedi levimus ja mõju rahvastiku tervisele. Metaboolne sündroom ja insuliiniresistentsus. Veresuhkrut stabiilsena hoidvad toidud. Mikrotoitainete vajaduse katmine väheste süsivesikutega menüüs. 2. tüüpi diabeediga sobivad makrotoitainete profiilid. Nutridata programm: menüüde analüüs ja kohandamine 2. tüüpi diabeediga inimestele
Eeldused
arvuti kasutamise oskus vähemalt kesktasemel
Õpiväljundid
teab, mis on metaboolne sündroom ja insuliiniresistentsus; kirjeldab toitumise, sh süsivesikute mõju veresuhkrutasemele; lähtub 2. tüüpi diabeediga inimesele menüüd koostades tõenduspõhisusest; analüüsib menüüsid toitumisprogrammis Nutridata; koostab veresuhkrut stabiilsena hoidva tervisliku menüü
Õpikeskkond
Tagatud on tänapäevased ja õppimist toetavad õpperuumid (klassiruumid) ja e-õppekeskkond.
Koolitaja kompetentsus
kõrgharidus tervisejuhi erialal (toitumisnõustamise suunaga), magistrikraad
Maht
26 akadeemilist tundi
Korraldaja
Haapsalu kolledž, koolitus@hk.tlu.ee, 4720243
Koolitaja
Ülle Raavel