LTC0595 - Erinevate toidurasvade omadused ja kasutamine toiduvalmistamisel

Sihtgrupp

üldhariduskoolide aineõpetajad

Eesmärk

saada ülevaade põhikooli II või III kooliastme eri ainetundides toidurasvadega liituvate teemade käsitlemiseks

Sisu

Millised toidurasvad on meie igapäevasel toidulaual? Milline on nende koostis ja päritolu? Miks mõned rasvad on toatemperatuuril tahkes, teised vedelas olekus? Miks vahustamiseks sobib paremini jahutatud vahukoor aga toasoe või? Katsed, mis aitavad mõista rasvade füüsikalisi ja keemilisi omadusi.

Eeldused

suunatud õpetajatele, sest eeldatakse õpetamiskogemust

Õpiväljundid

teab erinevaid toidurasvasid, nende omadusi ja sobivust toiduvalmistamisel; oskab siduda saadud praktilisi kogemusi oma ainetundidesse.

Õpikeskkond

Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.

Koolitaja kompetentsus

Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses, lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ja erialaste töötubade läbiviimisel

Maht

3 akadeemilist tundi

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Koolitaja

Tiina Vänt, Jaana Taar, Kirsti Paas

Samal teemal toimuvad koolitused

Toimumise aeg Koolitus Korraldaja Toimumise koht
23.05.2025 Erinevate toidurasvade omadused ja kasutamine toiduvalmistamisel Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Uus-Sadama 5, Tallinn