LTC0595 - Erinevate toidurasvade omadused ja kasutamine toiduvalmistamisel
Sihtgrupp
üldhariduskoolide aineõpetajad
Eesmärk
saada ülevaade põhikooli II või III kooliastme eri ainetundides toidurasvadega liituvate teemade käsitlemiseks
Sisu
Millised toidurasvad on meie igapäevasel toidulaual? Milline on nende koostis ja päritolu? Miks mõned rasvad on toatemperatuuril tahkes, teised vedelas olekus? Miks vahustamiseks sobib paremini jahutatud vahukoor aga toasoe või? Katsed, mis aitavad mõista rasvade füüsikalisi ja keemilisi omadusi.
Eeldused
suunatud õpetajatele, sest eeldatakse õpetamiskogemust
Õpiväljundid
teab erinevaid toidurasvasid, nende omadusi ja sobivust toiduvalmistamisel; oskab siduda saadud praktilisi kogemusi oma ainetundidesse.
Õpikeskkond
Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.
Koolitaja kompetentsus
Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses, lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ja erialaste töötubade läbiviimisel
Maht
3 akadeemilist tundi
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Koolitaja
Tiina Vänt, Jaana Taar, Kirsti Paas
Samal teemal toimuvad koolitused
Toimumise aeg | Koolitus | Korraldaja | Toimumise koht |
---|---|---|---|
23.05.2025 | Erinevate toidurasvade omadused ja kasutamine toiduvalmistamisel | Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee |
Uus-Sadama 5, Tallinn |