LTC0244/3 - Beseetaigna valmistamine

Osalejate arv on täis!
Registreerimine on lõppenud!

Toimumise aeg

20.04.2021

Registreerimise tähtaeg

16.04.2021

Toimumise koht

Tallinn, Räägu 49

Maht

5 akadeemilist tundi (kontaktõpe 5 tundi)

Sihtgrupp

õpetajad, huviringijuhid, lasteaia õpetajad, käsitöö ja toiduhuvilised, lapsevanemad, erivate erialade inimesed kes huvitatud toiduvalmistamise tehnikatest ja töövahendite valdamisest.

Eesmärk

Beseetaigna valmistamise tehnoloogia omandamine, toodete vormimine ja küpsetamine.

Sisu

Peamiselt vaid kahest toorainest – munavalgest ja suhkrust koosnev taigen pakub oma lihtsuses mitmeid võimalusi ja esitab samas ka tõsiseid väljakutseid. Tule ja harjuta kätt beseerulli vormimises, Pavlova koogi tegemises ning tutvu beseeküpsistega, mis on valmistatud vaid taimsest toorainest!
Beseetaigna valmistamise õpitoas õpime:
• valmistama beseetaigent;
• valmistama beseerulli, Pavlova kooki ja teisi põnevaid küpsetisi (kikerherne beseed);
• kasutama tehnoloogilised võtteid beseetaigna toodete pritsimiseks ja vormimiseks;
• valima sobilikke täidiseid ja kaunistusi.

Õpiväljundid

Omandab oskuse valmistada beseetaignast küpsetisi.

Eeldused

õpetajad, huviringijuhid, lasteaia õpetajad, käsitöö- ja toiduhuvilised, lapsevanemad, erivate erialade inimesed kes huvitatud toiduvalmistamise tehnikatest ja töövahendite valdamisest.

õpikeskkond

Spetsiaalse ettevalmistuse ja vahenditega õppeköök.

koolitaja kompetentsus

erialane kõrgharidus, ülikoolis lektorina töötamise kogemus ning vähemalt 5 aastat täiskasvanute koolitamise kogemust.

Lõpetamistingimused

osalemine aktiivselt praktilistes tegevustes köögis.

Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument

TLÜ tõend

Koolitajad

Tiina Vänt

Kursuse hind

37 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Sisaldab vajaminevaid tooraineid ja töövahendeid.

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 639 1751, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Minimaalne osalejate arv

10