LTC0253/2 - Keedutaigna valmistamine
Toimumise aeg
18.05.2021
Registreerimise tähtaeg
14.05.2021
Toimumise koht
Tallinn, Räägu 49
Maht
4 akadeemilist tundi (kontaktõpe 4 tundi)
Sihtgrupp
teemast huvitatud inimesed, käsitöö- ja kodunduse õpetajad, koolitajad
Eesmärk
keedutaigna valmistamise tehnoloogia ning toodete vormimise õppimine.
Sisu
Keedutaigen võimaldab valmistada põnevaid, mitmekülgseid ning ahvatlevaid tooteid, mille taigna osa on väike ning peamine rõhk on täidisel.
Keedutaigna valmistamiseks sobivad toorained. Mitmekülgsete töövahendite kasutamine. 3 põhiretsepti järgi eri variatsioonidega keedutaigna küpsetiste valmistamine.
Keedutaignast toodete vormimine: profitroolid, tuuletaskud, ekleerid. Nipid õnnestunud toote valmistamiseks. Küpsetise struktuuri, küpsuse ja maitse analüüs.
Õpiväljundid
tunneb keedutaigna valmistamiseks sobivaid tooraineid; kasutab mitmekülgseid töövahendeid;
valmistab 3 põhiretsepti järgi eri variatsioonidega keedutaigna küpsetisi; vormib keedutaignast erinevaid tooteid - profitroole, tuuletaskuid, ekleere;
tunneb saladusi õnnestunud toote valmistamiseks;
analüüsib valminud küpsetise struktuuri, küpsust ja maitset.
Eeldused
puuduvad
õpikeskkond
Tänapäevase sisustusega õppeköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.
koolitaja kompetentsus
MA, omab vähemalt 5 aastast erialalist õpetamise kogemust
Lõpetamistingimused
Õpitoas saab rohkesti ideid, omandatud oskused ja nipid võimaldavad edaspidi oma fantaasiat rakendada ning vastavalt vajadusele eri maitse ja kujuga keedutaignast ahvatlevaid küpsetisi valmistada. sissejuhatav loeng ja praktiline tegevus õppeköögis.
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument
TLÜ tõend
Koolitajad
Tiina Vänt
Kursuse hind
37 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Sisaldab vajaminevaid tooraineid ja töövahendeid.
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 639 1751, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Minimaalne osalejate arv
10
AJAKAVA
aeg | teema | koolitaja + asutus | ruum | |
---|---|---|---|---|
18.05.2021 | 17:30-20:30 | Praktiline õpe õppeköögis. |