LTC0449/1 - Toiduvalmistamise tehnoloogia ("Tervislike eluviiside toetamine" koolituse moodul)

Registreerimine on lõppenud!

Toimumise aeg

17.10.2022 - 12.12.2022

Registreerimise tähtaeg

05.09.2022

Toimumise koht

Räägu 49, Tallinn

Maht

104 akadeemilist tundi (kontaktõpe 32 tundi, iseseisevõpe 72 tundi)

Sihtgrupp


noorsootöötajad, sotsiaaltöötajad või teised sotsiaalvaldkonnas tegelevad isikud, kes soovivad teooriaga toetatud praktilise õppe abil omandada täiendavaid teadmisi ja oskusi igapäevaeluliste toimingute õpetamiseks eri sihtrühmadele

Eesmärk

vallata tervislike toiduvalmistamise tehnikaid, omandada juhendamisoskus

Sisu

Toiduvalmistamise tehnika ja töövahendid. Toiduainete külm- ja kuumtöötluse põhi- ja abiviisid. Põhiroogade valmistamise tehnoloogia toorainest lähtuvalt. Toitainete kadusid vähendavate valmistusviiside valik ja rakendamine. Valmisroogade hind ja toitaineline koostis.

Õpiväljundid

teab esmaseid toiduvalmistamise tehnikaid; valib toorainest lähtuva toiduvalmistamise tehnoloogia; soovitab sobilikke viise tervislikuks toiduvalmistamiseks.

Eeldused

kuulumine sihtrühma, sotsiaalvaldkonnas tegutsemise kogemus, omandatud erialane haridus vähemalt bakalaureuse astmel.

õpikeskkond

Spetsiaalse ettevalmistuse ja vahenditega õppeköök.

koolitaja kompetentsus

Tiina Vänt, MA. TLÜ toiduvalmistamise tehnoloogia õpetaja. 2000.a. omandanud Helsingi Ülikoolis kasvatusteaduste magistrikraadi ning kodunduse õpetaja kutse. Samast aastast alates on seotud Tallinna Ülikooliga, õpetades Integreeritud tehnoloogiad ja käsitöö õppekaval nii teoreetilisi kui ka toiduvalmistamise tehnoloogiaga seonduvaid praktilisi kursuseid. Lisaks igapäevasele õppetööle juhendab TLÜ täiendkoolituste raames mitmeid pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia õpitube. Lisainfot: https://etis.ee/CV/Tiina_Vänt/est

Lõpetamistingimused

Kohtumiste eel teemakohase kirjandusega tutvumine. Aktiivne osalus praktikumides (vähemalt 24 tunnis).

Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument

TLÜ tunnistus

Koolitajad

Tiina Vänt

Kursuse hind

1040 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Koolituse eest on võimalik tasuda kolmes osas: september kuni detsember a'260€. Palume oma soovist koolitusele registreerudes kindlasti teada anda märkuste lahtris. Kursuse arved esitatakse hiljemalt nädal enne koolituse algust.

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 56473623, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Minimaalne osalejate arv

12

AJAKAVA

aeg teema koolitaja + asutus ruum
17.10.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
31.10.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
07.11.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
14.11.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
21.11.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
28.11.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
05.12.2022 10:00-13:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
12.12.2022 14:00-17:15 Kokkuvõtted, analüüs ja kursuse lõpetamine Tiina Vänt, Jaana Taar