LTC0449/1 - Toiduvalmistamise tehnoloogia ("Tervislike eluviiside toetamine" koolituse moodul)
Toimumise aeg
17.10.2022 - 12.12.2022
Registreerimise tähtaeg
05.09.2022
Toimumise koht
Räägu 49, Tallinn
Maht
104 akadeemilist tundi (kontaktõpe 32 tundi, iseseisevõpe 72 tundi)
Sihtgrupp
noorsootöötajad, sotsiaaltöötajad või teised sotsiaalvaldkonnas tegelevad isikud, kes soovivad teooriaga toetatud praktilise õppe abil omandada täiendavaid teadmisi ja oskusi igapäevaeluliste toimingute õpetamiseks eri sihtrühmadele
Eesmärk
vallata tervislike toiduvalmistamise tehnikaid, omandada juhendamisoskus
Sisu
Toiduvalmistamise tehnika ja töövahendid. Toiduainete külm- ja kuumtöötluse põhi- ja abiviisid. Põhiroogade valmistamise tehnoloogia toorainest lähtuvalt. Toitainete kadusid vähendavate valmistusviiside valik ja rakendamine. Valmisroogade hind ja toitaineline koostis.
Õpiväljundid
teab esmaseid toiduvalmistamise tehnikaid; valib toorainest lähtuva toiduvalmistamise tehnoloogia; soovitab sobilikke viise tervislikuks toiduvalmistamiseks.
Eeldused
kuulumine sihtrühma, sotsiaalvaldkonnas tegutsemise kogemus, omandatud erialane haridus vähemalt bakalaureuse astmel.
õpikeskkond
Spetsiaalse ettevalmistuse ja vahenditega õppeköök.
koolitaja kompetentsus
Tiina Vänt, MA. TLÜ toiduvalmistamise tehnoloogia õpetaja. 2000.a. omandanud Helsingi Ülikoolis kasvatusteaduste magistrikraadi ning kodunduse õpetaja kutse. Samast aastast alates on seotud Tallinna Ülikooliga, õpetades Integreeritud tehnoloogiad ja käsitöö õppekaval nii teoreetilisi kui ka toiduvalmistamise tehnoloogiaga seonduvaid praktilisi kursuseid. Lisaks igapäevasele õppetööle juhendab TLÜ täiendkoolituste raames mitmeid pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia õpitube. Lisainfot: https://etis.ee/CV/Tiina_Vänt/est
Lõpetamistingimused
Kohtumiste eel teemakohase kirjandusega tutvumine. Aktiivne osalus praktikumides (vähemalt 24 tunnis).
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument
TLÜ tunnistus
Koolitajad
Tiina Vänt
Kursuse hind
1040 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Koolituse eest on võimalik tasuda kolmes osas: september kuni detsember a'260€. Palume oma soovist koolitusele registreerudes kindlasti teada anda märkuste lahtris. Kursuse arved esitatakse hiljemalt nädal enne koolituse algust.
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 56473623, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Minimaalne osalejate arv
12
AJAKAVA
aeg | teema | koolitaja + asutus | ruum | |
---|---|---|---|---|
17.10.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
31.10.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
07.11.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
14.11.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
21.11.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
28.11.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
05.12.2022 | 10:00-13:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
12.12.2022 | 14:00-17:15 | Kokkuvõtted, analüüs ja kursuse lõpetamine | Tiina Vänt, Jaana Taar |