LTC0244/2 - Beseetaigna valmistamine
Toimumise aeg
03.04.2019
Registreerimise tähtaeg
29.03.2019
Toimumise koht
Tallinn, Räägu 49
Maht
5 akadeemilist tundi (kontaktõpe 5 tundi)
Sihtgrupp
õpetajad, huviringijuhid, lasteaia õpetajad, käsitöö ja toiduhuvilised, lapsevanemad, erivate erialade inimesed kes huvitatud toiduvalmistamise tehnikatest ja töövahendite valdamisest.
Eesmärk
Beseetaigna valmistamise tehnoloogia omandamine, toodete vormimine ja küpsetamine.
Sisu
Peamiselt vaid kahest toorainest – munavalgest ja suhkrust koosnev taigen pakub oma lihtsuses mitmeid võimalusi ja esitab samas ka tõsiseid väljakutseid. Tule ja harjuta kätt beseerulli vormimises, Pavlova koogi tegemises ning tutvu beseeküpsistega, mis on valmistatud vaid taimsest toorainest!
Beseetaigna valmistamise õpitoas õpime:
• valmistama beseetaigent;
• valmistama beseerulli, Pavlova kooki ja teisi põnevaid küpsetisi (kikerherne beseed);
• kasutama tehnoloogilised võtteid beseetaigna toodete pritsimiseks ja vormimiseks;
• valima sobilikke täidiseid ja kaunistusi.
Õpiväljundid
Omandab oskuse valmistada beseetaignast küpsetisi.
Eeldused
õpetajad, huviringijuhid, lasteaia õpetajad, käsitöö- ja toiduhuvilised, lapsevanemad, erivate erialade inimesed kes huvitatud toiduvalmistamise tehnikatest ja töövahendite valdamisest.
õpikeskkond
Spetsiaalse ettevalmistuse ja vahenditega õppeköök.
koolitaja kompetentsus
erialane kõrgharidus, ülikoolis lektorina töötamise kogemus ning vähemalt 5 aastat täiskasvanute koolitamise kogemust.
Lõpetamistingimused
osalemine aktiivselt praktilistes tegevustes köögis.
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument
TLÜ tõend
Koolitajad
Tiina Vänt
Kursuse hind
25 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Sisaldab vajaminevaid tooraineid ja töövahendeid.
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev , 639 1751, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Minimaalne osalejate arv
8
AJAKAVA
aeg | teema | koolitaja + asutus | ruum | |
---|---|---|---|---|
03.04.2019 | 17:30-20:30 | Praktiline töö õppeköögis | Tiina Vänt |