LTC0291/3 - Väikesaiade valmistamine – Moskva sai, võiroos, kaneelirull, juustusai

Osalejate arv on täis!
Registreerimine on lõppenud!

Toimumise aeg

20.10.2020

Registreerimise tähtaeg

16.10.2020

Toimumise koht

Tallinn, Räägu 49

Maht

5 akadeemilist tundi (kontaktõpe 5 tundi)

Sihtgrupp

õpetajad, huviringijuhid, lasteaia õpetajad, käsitöö ja toiduhuvilised, lapsevanemad, erivate erialade inimesed kes huvitatud toiduvalmistamise tehnikatest ja töövahendite valdamisest.

Eesmärk

omandada esmased oskused ja nipid, mis võimaldavad edaspidi ise katsetada ning uudseid ideid proovida kihistatud ja traditsionaalse pärmitaigna valmistamisel ja toodete vormimisel.

Sisu

Kihistatud pärmitaigen on vähemtuntud taignaliik, millest saab valmistada imemaitsvad väikesi saiakesi. Õpitakse tundma kihistatud pärmitaigna valmistamise etappe, valmistama 2 põhiretsepti järgi eri variatsioonidega küpsetisi, vormima kauni kujuga väikesaiu, kasutama saiade valmistamisel mitmekülgseid tooraineid (kookoshelbed, halvaa, kaneel, kardemon, juust jne), analüüsima valminud küpsetise struktuuri, küpsust ja maitset.

Õpiväljundid

oskab valmistada kihistatud ja tavalist pärmitaigent ning vormida sellest erinevaid väikesaiu.

Eeldused

kuulumine sihtrühma

õpikeskkond

Spetsiaalse ettevalmistuse ja vahenditega õppeköök.

koolitaja kompetentsus

Omab erialast kõrgharidust, ülikoolis lektorina töötamise kogemust ning vähemalt 5 aastat täiskasvanute koolitamise kogemust.

Lõpetamistingimused

Vaatamata mõningale keerukusele on kihistatud pärmitaigna valmistamine igaühele jõukohane. Tuleb aktiivselt osaleda tegevustes õppeköögis.

Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument

TLÜ tõend

Koolitajad

Tiina Vänt

Kursuse hind

35 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Hind sisaldab vajaminevaid tooraineid ja töövahendeid.

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 639 1751, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Minimaalne osalejate arv

8

AJAKAVA

aeg teema koolitaja + asutus ruum
20.10.2020 17:30-21:00 Praktiline tegevus õppeköögis