LTC0455/1 - Tervislike eluviiside toetamine
Toimumise aeg
12.09.2022 - 12.12.2022
Registreerimise tähtaeg
02.09.2022
Toimumise koht
Räägu 49, Tallinn
Maht
312 akadeemilist tundi (kontaktõpe 96 tundi, iseseisevõpe 216 tundi)
Sihtgrupp
noorsootöötajad, sotsiaaltöötajad või teised sotsiaalvaldkonnas tegelevad isikud, kes soovivad teooriaga toetatud praktilise õppe abil omandada täiendavaid teadmisi ja oskusi igapäevaeluliste toimingute õpetamiseks eri sihtrühmadele
Eesmärk
Omandada mikrokraad tõstmaks teadmisi ja pädevust tervislike eluviiside toetamiseks toitumisõpetuse ja praktilise toiduvalmistamise kaudu. Saada ülevaade teadliku toiduvalikute tegemisest, toidu käitlemisesest, menüü koostamise ja teostamise alustest. Õppida tundma juhendaja pädevusi teaduspõhistest terviseedenduse seisukohtadest ja metoodikatest.
Sisu
Tervisliku toitumise ja liikumise alused, eri toiduainegruppide tutvustus ja vajalikkus inimese organismile, tervisliku eluviisi toetavad toiduvalmistamise põhioskused arvestades esmaste hügieeninõuetega. Tervisliku käitumise psühholoogilised tegurid ja nõustamise alused.
Õpiväljundid
omab teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud toetamaks tervislike eluviiside järjepidevat rakendamist; omab praktilisi kogemusi toiduvalikute tegemise ja toiduvalmistamise oskuse õpetamiseks; teab peamisi nõustamispsühholoogia seisukohti ja teooriaid; teab meetmeid toidu ohutuks käsitlemiseks ja toiduhügieenist; juhendab üksikisikut või kollektiivi toiduvalikute tegemisel ja toiduvalmistamisel.
Eeldused
kuulumine sihtrühma, sotsiaalvaldkonnas tegutsemise kogemus, omandatud erialane haridus vähemalt bakalaureuse astmel.
õpikeskkond
Kuni 30-kohaline vajaliku esitlustehnikaga seminariruum, mis toetab rühmatööde läbiviimist. Praktilise tegevuse läbiviimiseks vajalik õppeköögi kasutus.
koolitaja kompetentsus
Jaana Taar, PhD TLÜ kodundusõppe dotsent; Tiina Vänt, MA TLÜ toiduvalmistamise tehnoloogia õpetaja; Kristi Koppel, MA Tallinna Ülikooli kodundusõppe teooria ja didaktika lektor; Saima Kuu, PhD Tallinna Ülikooli terviseteaduste lektor; Kristiina Uriko , PhD Tallinna Ülikooli tervise- ja perepsühholoogia lektor; Aleksander Pulver, PhD Tallinna Ülikooli isiksusepsühholoogia dotsent
Lõpetamistingimused
Suur rõhk on praktilisel tegevusel ja osaleja aktiivsusel seminarides. Õpe toetab osaleja arengut juhendajana tegutsemiseks klientide praktiliste igapäevaoskuste õpetamisel. Tulevikuoskustest toetab mikrokraad osalejate sotsiaalset intelligentsust, kohanemisvõimet ja valdkondadeülesust. Mikrokraadi läbimiseks on vajalik kõigi kursuste sooritamine, loengutes ja praktikumides on lubatud puududa maksimaalselt 3 korral. Kursuste raames tehtavad iseseisvad tööd on seotud osaleja töökogemustega ning on eelduseks seminaridel osalemiseks ja kursuse läbimiseks
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument
TLÜ tunnistus
Koolitajad
Saima Kuu, Kristi Koppel, Jaana Taar, Tiina Vänt, Kristiina Uriko, Aleksander Pulver.
Kursuse hind
1040 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Koolituse eest on võimalik tasuda kolmes osas: september kuni detsember a'260€. Palume oma soovist koolitusele registreerudes kindlasti teada anda märkuste lahtris. Kursuse arved esitatakse hiljemalt nädal enne koolituse algust.
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 56473623, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Minimaalne osalejate arv
12
AJAKAVA
aeg | teema | koolitaja + asutus | ruum | |
---|---|---|---|---|
12.09.2022 | 10:00-13:15 | Mikrokraadi sissejuhatus | Jaana Taar, Tiina Vänt | |
12.09.2022 | 14:00-17:15 | Toitumise alused | Saima Kuu, Kristi Koppel | |
19.09.2022 | 10:00-13:45 | Tervise- ja nõustamispsühholoogia alused | Kristiina Uriko, Aleksander Pulver | |
19.09.2022 | 14:00-17:15 | Toitumise alused | Saima Kuu | |
26.09.2022 | 14:00-17:15 | Toitumise alused | Saima Kuu, Kristi Koppel | |
26.09.2022 | 14:00-17:15 | Praktiline toiduohutus | Jaana Taar, Tiina Vänt | |
03.10.2022 | 10:00-13:45 | Tervise- ja nõustamispsühholoogia alused | Kristiina Uriko, Aleksander Pulver | |
03.10.2022 | 14:00-17:15 | Toitumise alused | Saima Kuu | |
10.10.2022 | 10:00-13:45 | Praktiline toiduohutus | Jaana Taar, Tiina Vänt | |
10.10.2022 | 14:00-17:15 | Toitumise alused | Saima Kuu, Kristi Koppel | |
17.10.2022 | 10:00-13:45 | Tervise- ja nõustamispsühholoogia alused | Kristiina Uriko, Aleksander Pulver | |
17.10.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
31.10.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
31.10.2022 | 14:00-17:15 | Toitumise alused | Saima Kuu, Kristi Koppel | |
07.11.2022 | 10:00-13:45 | Praktiline toiduohutus | Jaana Taar, Tiina Vänt | |
07.11.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
14.11.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
14.11.2022 | 14:00-17:15 | Toitumise alused | Saima Kuu, Kristi Koppel | |
21.11.2022 | 10:00-13:45 | Praktiline toiduohutus | Jaana Taar, Tiina Vänt | |
21.11.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
28.11.2022 | 14:00-17:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
28.11.2022 | 14:00-17:15 | Toitumise alused | Saima Kuu, Kristi Koppel | |
05.12.2022 | 10:00-13:45 | Tervise- ja nõustamispsühholoogia alused | Kristiina Uriko, Aleksander Pulver | |
05.12.2022 | 10:00-13:15 | Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus | Tiina Vänt | |
12.12.2022 | 14:00-17:15 | Kokkuvõtted, analüüs ja kursuse lõpetamine | Tiina Vänt, Jaana Taar |
MOODULID
Toitumise alused
Tervise- ja nõustamispsühholoogia alused
Praktiline toiduohutus
Toiduvalmistamise tehnoloogia