LTC0455/1 - Tervislike eluviiside toetamine

Registreerimine on lõppenud!

Toimumise aeg

12.09.2022 - 12.12.2022

Registreerimise tähtaeg

02.09.2022

Toimumise koht

Räägu 49, Tallinn

Maht

312 akadeemilist tundi (kontaktõpe 96 tundi, iseseisevõpe 216 tundi)

Sihtgrupp

noorsootöötajad, sotsiaaltöötajad või teised sotsiaalvaldkonnas tegelevad isikud, kes soovivad teooriaga toetatud praktilise õppe abil omandada täiendavaid teadmisi ja oskusi igapäevaeluliste toimingute õpetamiseks eri sihtrühmadele

Eesmärk

Omandada mikrokraad tõstmaks teadmisi ja pädevust tervislike eluviiside toetamiseks toitumisõpetuse ja praktilise toiduvalmistamise kaudu. Saada ülevaade teadliku toiduvalikute tegemisest, toidu käitlemisesest, menüü koostamise ja teostamise alustest. Õppida tundma juhendaja pädevusi teaduspõhistest terviseedenduse seisukohtadest ja metoodikatest.

Sisu

Tervisliku toitumise ja liikumise alused, eri toiduainegruppide tutvustus ja vajalikkus inimese organismile, tervisliku eluviisi toetavad toiduvalmistamise põhioskused arvestades esmaste hügieeninõuetega. Tervisliku käitumise psühholoogilised tegurid ja nõustamise alused.

Õpiväljundid

omab teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud toetamaks tervislike eluviiside järjepidevat rakendamist; omab praktilisi kogemusi toiduvalikute tegemise ja toiduvalmistamise oskuse õpetamiseks; teab peamisi nõustamispsühholoogia seisukohti ja teooriaid; teab meetmeid toidu ohutuks käsitlemiseks ja toiduhügieenist; juhendab üksikisikut või kollektiivi toiduvalikute tegemisel ja toiduvalmistamisel.

Eeldused

kuulumine sihtrühma, sotsiaalvaldkonnas tegutsemise kogemus, omandatud erialane haridus vähemalt bakalaureuse astmel.

õpikeskkond

Kuni 30-kohaline vajaliku esitlustehnikaga seminariruum, mis toetab rühmatööde läbiviimist. Praktilise tegevuse läbiviimiseks vajalik õppeköögi kasutus.

koolitaja kompetentsus

Jaana Taar, PhD TLÜ kodundusõppe dotsent; Tiina Vänt, MA TLÜ toiduvalmistamise tehnoloogia õpetaja; Kristi Koppel, MA Tallinna Ülikooli kodundusõppe teooria ja didaktika lektor; Saima Kuu, PhD Tallinna Ülikooli terviseteaduste lektor; Kristiina Uriko , PhD Tallinna Ülikooli tervise- ja perepsühholoogia lektor; Aleksander Pulver, PhD Tallinna Ülikooli isiksusepsühholoogia dotsent

Lõpetamistingimused

Suur rõhk on praktilisel tegevusel ja osaleja aktiivsusel seminarides. Õpe toetab osaleja arengut juhendajana tegutsemiseks klientide praktiliste igapäevaoskuste õpetamisel. Tulevikuoskustest toetab mikrokraad osalejate sotsiaalset intelligentsust, kohanemisvõimet ja valdkondadeülesust. Mikrokraadi läbimiseks on vajalik kõigi kursuste sooritamine, loengutes ja praktikumides on lubatud puududa maksimaalselt 3 korral. Kursuste raames tehtavad iseseisvad tööd on seotud osaleja töökogemustega ning on eelduseks seminaridel osalemiseks ja kursuse läbimiseks

Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument

TLÜ tunnistus

Koolitajad

Saima Kuu, Kristi Koppel, Jaana Taar, Tiina Vänt, Kristiina Uriko, Aleksander Pulver.

Kursuse hind

1040 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Koolituse eest on võimalik tasuda kolmes osas: september kuni detsember a'260€. Palume oma soovist koolitusele registreerudes kindlasti teada anda märkuste lahtris. Kursuse arved esitatakse hiljemalt nädal enne koolituse algust.

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 56473623, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Minimaalne osalejate arv

12

AJAKAVA

aeg teema koolitaja + asutus ruum
12.09.2022 10:00-13:15 Mikrokraadi sissejuhatus Jaana Taar, Tiina Vänt
12.09.2022 14:00-17:15 Toitumise alused Saima Kuu, Kristi Koppel
19.09.2022 10:00-13:45 Tervise- ja nõustamispsühholoogia alused Kristiina Uriko, Aleksander Pulver
19.09.2022 14:00-17:15 Toitumise alused Saima Kuu
26.09.2022 14:00-17:15 Toitumise alused Saima Kuu, Kristi Koppel
26.09.2022 14:00-17:15 Praktiline toiduohutus Jaana Taar, Tiina Vänt
03.10.2022 10:00-13:45 Tervise- ja nõustamispsühholoogia alused Kristiina Uriko, Aleksander Pulver
03.10.2022 14:00-17:15 Toitumise alused Saima Kuu
10.10.2022 10:00-13:45 Praktiline toiduohutus Jaana Taar, Tiina Vänt
10.10.2022 14:00-17:15 Toitumise alused Saima Kuu, Kristi Koppel
17.10.2022 10:00-13:45 Tervise- ja nõustamispsühholoogia alused Kristiina Uriko, Aleksander Pulver
17.10.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
31.10.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
31.10.2022 14:00-17:15 Toitumise alused Saima Kuu, Kristi Koppel
07.11.2022 10:00-13:45 Praktiline toiduohutus Jaana Taar, Tiina Vänt
07.11.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
14.11.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
14.11.2022 14:00-17:15 Toitumise alused Saima Kuu, Kristi Koppel
21.11.2022 10:00-13:45 Praktiline toiduohutus Jaana Taar, Tiina Vänt
21.11.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
28.11.2022 14:00-17:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
28.11.2022 14:00-17:15 Toitumise alused Saima Kuu, Kristi Koppel
05.12.2022 10:00-13:45 Tervise- ja nõustamispsühholoogia alused Kristiina Uriko, Aleksander Pulver
05.12.2022 10:00-13:15 Toiduvalmistamise tehnoloogia baaskursus Tiina Vänt
12.12.2022 14:00-17:15 Kokkuvõtted, analüüs ja kursuse lõpetamine Tiina Vänt, Jaana Taar

MOODULID

Toitumise alused

Tervise- ja nõustamispsühholoogia alused

Praktiline toiduohutus

Toiduvalmistamise tehnoloogia