LTC0448/1 - Praktiline toiduohutus ("Tervislike eluviiside toetamine" koolituse moodul)

Registreerida kursusele saab ainult peaõppekava kaudu LTC0455/1 Tervislike eluviiside toetamine.
Registreerimine on lõppenud!

Toimumise aeg

26.09.2022 - 21.11.2022

Registreerimise tähtaeg

05.09.2022

Toimumise koht

Räägu 49, Tallinn

Maht

52 akadeemilist tundi (kontaktõpe 16 tundi, iseseisevõpe 36 tundi)

Sihtgrupp

noorsootöötajad, sotsiaaltöötajad või teised sotsiaalvaldkonnas tegelevad isikud, kes soovivad teooriaga toetatud praktilise õppe abil omandada täiendavaid teadmisi ja oskusi igapäevaeluliste toimingute õpetamiseks eri sihtrühmadele

Eesmärk

omandada teadmised toidu ohutuks käitlemiseks ja säilitamiseks.

Sisu

Toiduohutust määravad tegurid. Toiduainete säilitamine ja seda mõjutavad tegurid. Hügieeninõuded toidu valmistamisel. Toidu kaudu levivad haigused ja infektsioonid, meetmed nende vältimiseks.

Õpiväljundid

käitleb toitu ohutult; teab isikliku hügieeni vajalikkust; teab meetmeid enamlevinud haiguste ja infektsioonide ärahoidmiseks.

Eeldused

kuulumine sihtrühma, sotsiaalvaldkonnas tegutsemise kogemus, omandatud erialane haridus vähemalt bakalaureuse astmel.

õpikeskkond

Kuni 30-kohaline vajaliku esitlustehnikaga seminariruum, mis toetab rühmatööde läbiviimist.

koolitaja kompetentsus

Jaana Taar, PhD TLÜ kodundusõppe dotsent. Õpetamise kogemust üle 15 aasta, õpetab nii teoreetilisi kui praktilisi aineid bakalaureuse tasemel ning erinevaid teoreetilisi ainekursuseid õpetajakoolituse magistriõppes. 2017.a. kaitsnud kasvatusteaduste doktorikraadi Helsingi Ülikoolis, keskendudes uurimuses õpilaste koosmõtlemisele kodunduse tunnis. Lisaks igapäevasele õppetööle on läbi aastate juhendanud erinevaid pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia õpitube.
Tiina Vänt, MA TLÜ toiduvalmistamise tehnoloogia õpetaja. 2000 a. omandanud Helsingi Ülikoolis kasvatusteaduste magistrikraadi ning kodunduse õpetaja kutse. Samast aastast alates on seotud Tallinna Ülikooliga, õpetades Integreeritud tehnoloogiad ja käsitöö õppekaval nii teoreetilisi kui ka toiduvalmistamise tehnoloogiaga seonduvaid praktilisi kursuseid. Lisaks igapäevasele õppetööle juhendab TLÜ täiendkoolituste raames mitmeid pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia õpitube.

Lõpetamistingimused

Iseseisvate tööde ettevalmistus ning aktiivne osalus seminarides (vähemalt 24 tundi).

Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument

TLÜ tunnistus

Koolitajad

Jaana Taar, Tiina Vänt

Kursuse hind

1040 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Koolituse eest on võimalik tasuda kolmes osas: september kuni detsember a'260€. Palume oma soovist koolitusele registreerudes kindlasti teada anda märkuste lahtris. Kursuse arved esitatakse hiljemalt nädal enne koolituse algust.

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 56473623, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Minimaalne osalejate arv

12

AJAKAVA

aeg teema koolitaja + asutus ruum
26.09.2022 14:00-17:15 Praktiline toiduohutus Jaana Taar, Tiina Vänt
10.10.2022 10:00-13:45 Praktiline toiduohutus Jaana Taar, Tiina Vänt
07.11.2022 10:00-13:45 Praktiline toiduohutus Jaana Taar, Tiina Vänt
21.11.2022 10:00-13:45 Praktiline toiduohutus Jaana Taar, Tiina Vänt