LTC0448/1 - Praktiline toiduohutus ("Tervislike eluviiside toetamine" koolituse moodul)
Toimumise aeg
26.09.2022 - 21.11.2022
Registreerimise tähtaeg
05.09.2022
Toimumise koht
Räägu 49, Tallinn
Maht
52 akadeemilist tundi (kontaktõpe 16 tundi, iseseisevõpe 36 tundi)
Sihtgrupp
noorsootöötajad, sotsiaaltöötajad või teised sotsiaalvaldkonnas tegelevad isikud, kes soovivad teooriaga toetatud praktilise õppe abil omandada täiendavaid teadmisi ja oskusi igapäevaeluliste toimingute õpetamiseks eri sihtrühmadele
Eesmärk
omandada teadmised toidu ohutuks käitlemiseks ja säilitamiseks.
Sisu
Toiduohutust määravad tegurid. Toiduainete säilitamine ja seda mõjutavad tegurid. Hügieeninõuded toidu valmistamisel. Toidu kaudu levivad haigused ja infektsioonid, meetmed nende vältimiseks.
Õpiväljundid
käitleb toitu ohutult; teab isikliku hügieeni vajalikkust; teab meetmeid enamlevinud haiguste ja infektsioonide ärahoidmiseks.
Eeldused
kuulumine sihtrühma, sotsiaalvaldkonnas tegutsemise kogemus, omandatud erialane haridus vähemalt bakalaureuse astmel.
õpikeskkond
Kuni 30-kohaline vajaliku esitlustehnikaga seminariruum, mis toetab rühmatööde läbiviimist.
koolitaja kompetentsus
Jaana Taar, PhD TLÜ kodundusõppe dotsent. Õpetamise kogemust üle 15 aasta, õpetab nii teoreetilisi kui praktilisi aineid bakalaureuse tasemel ning erinevaid teoreetilisi ainekursuseid õpetajakoolituse magistriõppes. 2017.a. kaitsnud kasvatusteaduste doktorikraadi Helsingi Ülikoolis, keskendudes uurimuses õpilaste koosmõtlemisele kodunduse tunnis. Lisaks igapäevasele õppetööle on läbi aastate juhendanud erinevaid pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia õpitube.
Tiina Vänt, MA TLÜ toiduvalmistamise tehnoloogia õpetaja. 2000 a. omandanud Helsingi Ülikoolis kasvatusteaduste magistrikraadi ning kodunduse õpetaja kutse. Samast aastast alates on seotud Tallinna Ülikooliga, õpetades Integreeritud tehnoloogiad ja käsitöö õppekaval nii teoreetilisi kui ka toiduvalmistamise tehnoloogiaga seonduvaid praktilisi kursuseid. Lisaks igapäevasele õppetööle juhendab TLÜ täiendkoolituste raames mitmeid pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia õpitube.
Lõpetamistingimused
Iseseisvate tööde ettevalmistus ning aktiivne osalus seminarides (vähemalt 24 tundi).
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument
TLÜ tunnistus
Koolitajad
Jaana Taar, Tiina Vänt
Kursuse hind
1040 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Koolituse eest on võimalik tasuda kolmes osas: september kuni detsember a'260€. Palume oma soovist koolitusele registreerudes kindlasti teada anda märkuste lahtris. Kursuse arved esitatakse hiljemalt nädal enne koolituse algust.
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 56473623, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Minimaalne osalejate arv
12
AJAKAVA
aeg | teema | koolitaja + asutus | ruum | |
---|---|---|---|---|
26.09.2022 | 14:00-17:15 | Praktiline toiduohutus | Jaana Taar, Tiina Vänt | |
10.10.2022 | 10:00-13:45 | Praktiline toiduohutus | Jaana Taar, Tiina Vänt | |
07.11.2022 | 10:00-13:45 | Praktiline toiduohutus | Jaana Taar, Tiina Vänt | |
21.11.2022 | 10:00-13:45 | Praktiline toiduohutus | Jaana Taar, Tiina Vänt |