LTC0480/1 - Maailma leivad

Registreerimine on lõppenud!

Toimumise aeg

05.10.2022

Registreerimise tähtaeg

03.10.2022

Toimumise koht

Räägu 49, Tallinn

Maht

5 akadeemilist tundi (kontaktõpe 5 tundi)

Sihtgrupp

õpetajad, huviringijuhid, lasteaia õpetajad, käsitöö ja toiduhuvilised, lapsevanemad, eri erialade inimesed, kes huvitatud toiduvalmistamise tehnikatest ja töövahendite valdamisest.

Eesmärk

saada ülevaade erinevate leibade valmistamise tehnoloogiliste etappidest, toodete vormimise ja küpsetus viisidest.

Sisu

Millisest toorainest ja mis moodi valmistatakse leibasid Lõuna-Ameerika, Aasia ja Lähis-Ida piirkonnas. Eri jahudest (nisu, mais, tapioki) kiirelt valmivaid tooted: naan, pita taskud, tortilla, brasiilia juustupallid jm.

Õpiväljundid

on omandanud erinevate leibade valmistamise põhioskused

Eeldused

puuduvad

õpikeskkond

Spetsiaalse ettevalmistuse ja vahenditega õppeköök.

koolitaja kompetentsus

erialane kõrgharidus, ülikoolis lektorina töötamise kogemus ning vähemalt 5 aastat täiskasvanute koolitamise kogemust.

Lõpetamistingimused

Õpitoas õpitakse tundma leibade valmistamiseks sobivaid tooraineid; kasutama sobivaid töövahendeid; analüüsima valminud küpsetise struktuuri, küpsust ja maitset. Tuleb osaleda aktiivselt praktilistes tegevustes köögis.

Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument

TLÜ tõend

Koolitajad

Jaana Taar

Kursuse hind

52 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Hind sisaldab vajaminevaid tooraineid ja töövahendeid.

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Minimaalne osalejate arv

10

AJAKAVA

aeg teema koolitaja + asutus ruum
05.10.2022 17:30-20:30 Praktiline tegevus õppeköögis Jaana Taar Rä-103