LTC0480/1 - Maailma leivad
Toimumise aeg
05.10.2022
Registreerimise tähtaeg
03.10.2022
Toimumise koht
Räägu 49, Tallinn
Maht
5 akadeemilist tundi (kontaktõpe 5 tundi)
Sihtgrupp
õpetajad, huviringijuhid, lasteaia õpetajad, käsitöö ja toiduhuvilised, lapsevanemad, eri erialade inimesed, kes huvitatud toiduvalmistamise tehnikatest ja töövahendite valdamisest.
Eesmärk
saada ülevaade erinevate leibade valmistamise tehnoloogiliste etappidest, toodete vormimise ja küpsetus viisidest.
Sisu
Millisest toorainest ja mis moodi valmistatakse leibasid Lõuna-Ameerika, Aasia ja Lähis-Ida piirkonnas. Eri jahudest (nisu, mais, tapioki) kiirelt valmivaid tooted: naan, pita taskud, tortilla, brasiilia juustupallid jm.
Õpiväljundid
on omandanud erinevate leibade valmistamise põhioskused
Eeldused
puuduvad
õpikeskkond
Spetsiaalse ettevalmistuse ja vahenditega õppeköök.
koolitaja kompetentsus
erialane kõrgharidus, ülikoolis lektorina töötamise kogemus ning vähemalt 5 aastat täiskasvanute koolitamise kogemust.
Lõpetamistingimused
Õpitoas õpitakse tundma leibade valmistamiseks sobivaid tooraineid; kasutama sobivaid töövahendeid; analüüsima valminud küpsetise struktuuri, küpsust ja maitset. Tuleb osaleda aktiivselt praktilistes tegevustes köögis.
Kursuse lõpetamisel väljastatav dokument
TLÜ tõend
Koolitajad
Jaana Taar
Kursuse hind
52 EUR (osaleja, hinnale ei lisandu km)
Hind sisaldab vajaminevaid tooraineid ja töövahendeid.
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Minimaalne osalejate arv
10
AJAKAVA
aeg | teema | koolitaja + asutus | ruum | |
---|---|---|---|---|
05.10.2022 | 17:30-20:30 | Praktiline tegevus õppeköögis | Jaana Taar | Rä-103 |