LTC0557 - Gluteen teraviljades

Sihtgrupp

üldhariduskooli aineõpetajad

Eesmärk

saada ülevaade gluteeni moodustumisest ja rollist toiduvalmistamisel.

Sisu

Milline on terise ehitus, erinevate jahude toitaineline koostis, teraviljavalkudest gluteeni moodustumine ja selle roll toiduvalmistamisel ja küpsetamisel. Praktilised katsed mõistmaks gluteeni võrgustiku moodustumise mõju lõpptulemusele. Praktilisi ideid II ja III kooliastme ainetundideks.

Eeldused

suunatud õpetajatele, eeldab osalejate eelnevat õpetamise kogemust

Õpiväljundid

Teab,millest sõltub gluteeni moodustumine ja mis on selle roll toiduvalmistamisel. Oskab siduda teadlikult praktilisi kogemusi oma ainetundides.

Õpikeskkond

Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.

Koolitaja kompetentsus

Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses ning lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ning erialaste töötubade läbiviimisel

Maht

3 akadeemilist tundi

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Koolitaja

Tiina Vänt, Jaana Taar, Kirsti Paas