LTC0557 - Gluteen teraviljades
Sihtgrupp
üldhariduskooli aineõpetajad
Eesmärk
saada ülevaade gluteeni moodustumisest ja rollist toiduvalmistamisel.
Sisu
Milline on terise ehitus, erinevate jahude toitaineline koostis, teraviljavalkudest gluteeni moodustumine ja selle roll toiduvalmistamisel ja küpsetamisel. Praktilised katsed mõistmaks gluteeni võrgustiku moodustumise mõju lõpptulemusele. Praktilisi ideid II ja III kooliastme ainetundideks.
Eeldused
suunatud õpetajatele, eeldab osalejate eelnevat õpetamise kogemust
Õpiväljundid
Teab,millest sõltub gluteeni moodustumine ja mis on selle roll toiduvalmistamisel. Oskab siduda teadlikult praktilisi kogemusi oma ainetundides.
Õpikeskkond
Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.
Koolitaja kompetentsus
Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses ning lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ning erialaste töötubade läbiviimisel
Maht
3 akadeemilist tundi
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Koolitaja
Tiina Vänt, Jaana Taar, Kirsti Paas