LTC0571 - Muna omadused toiduvalmistamisprotsessis
Sihtgrupp
üldhariduskoolide aineõpetajad
Eesmärk
Saada ülevaade põhikooli II või III kooliastme eri ainetundides munaga liituvate teemade käsitlemiseks.
Sisu
Muna koostis, muna roll toiduvalmistamise eri protsessides. Katsed valkude denatureerumise, koaguleerumise ja emulsiooni moodustumise demonstreerimiseks. Seosed erinevate ainete vaheliseks lõiminguks munavalgu näitel.
Eeldused
suunatud õpetajatele, sest eeldatakse õpetamiskogemust
Õpiväljundid
Teab muna omadusi ja rolli toiduvalmistamisel. Oskab siduda saadud praktilisi kogemusi oma ainetundidesse.
Õpikeskkond
Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.
Koolitaja kompetentsus
Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses, lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ja erialaste töötubade läbiviimisel
Maht
3 akadeemilist tundi
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Koolitaja
Tiina Vänt, Jaana Taar, Kirsti Paas