LTC0571 - Muna omadused toiduvalmistamisprotsessis

Sihtgrupp

üldhariduskoolide aineõpetajad

Eesmärk

Saada ülevaade põhikooli II või III kooliastme eri ainetundides munaga liituvate teemade käsitlemiseks.

Sisu

Muna koostis, muna roll toiduvalmistamise eri protsessides. Katsed valkude denatureerumise, koaguleerumise ja emulsiooni moodustumise demonstreerimiseks. Seosed erinevate ainete vaheliseks lõiminguks munavalgu näitel.

Eeldused

suunatud õpetajatele, sest eeldatakse õpetamiskogemust

Õpiväljundid

Teab muna omadusi ja rolli toiduvalmistamisel. Oskab siduda saadud praktilisi kogemusi oma ainetundidesse.

Õpikeskkond

Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.

Koolitaja kompetentsus

Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses, lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ja erialaste töötubade läbiviimisel

Maht

3 akadeemilist tundi

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Koolitaja

Tiina Vänt, Jaana Taar, Kirsti Paas