LTC0575 - Keemiliste ja füüsikaliste nähtuste ilmnemine toiduvalmistamisel
Sihtgrupp
üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste aineõpetajad
Eesmärk
Saada ülevaade loodusteaduste seostest toiduvalmistamisprotsessiga keemiliste ja füüsikaliste nähtuste näitel.
Sisu
Loodusteaduste seos toiduvalmistamisega. Katsed ja praktilised tegevused nähtuste märkamiseks ja mõtestamiseks. Võimalused õppetegevuste rikastamiseks
Eeldused
suunatud õpetajatele, eeldab osalejate eelnevat õpetamise kogemust
Õpiväljundid
Tunneb ära ja oskab selgitada keemiliste ja füüsikaliste nähtuste ilmnemist toiduvalmistamise protsessis. Kasutab ilmnevaid nähtusi õppeprotsessis eesmärgipäraselt.
Õpikeskkond
Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.
Koolitaja kompetentsus
Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses, lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ja erialaste töötubade läbiviimisel
Maht
4 akadeemilist tundi
Korraldaja
Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee
Koolitaja
Tiina Vänt, Jaana Taar, Kirsti Paas