LTC0575 - Keemiliste ja füüsikaliste nähtuste ilmnemine toiduvalmistamisel

Sihtgrupp

üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste aineõpetajad

Eesmärk

Saada ülevaade loodusteaduste seostest toiduvalmistamisprotsessiga keemiliste ja füüsikaliste nähtuste näitel.

Sisu

Loodusteaduste seos toiduvalmistamisega. Katsed ja praktilised tegevused nähtuste märkamiseks ja mõtestamiseks. Võimalused õppetegevuste rikastamiseks

Eeldused

suunatud õpetajatele, eeldab osalejate eelnevat õpetamise kogemust

Õpiväljundid

Tunneb ära ja oskab selgitada keemiliste ja füüsikaliste nähtuste ilmnemist toiduvalmistamise protsessis. Kasutab ilmnevaid nähtusi õppeprotsessis eesmärgipäraselt.

Õpikeskkond

Tänapäevase sisustusega teadusköök, kus on vajalik inventuur, töövahendid ning seadmed.

Koolitaja kompetentsus

Tiina Vänt, Kristi Paas ja Jaana Taar. Tallinna ülikooli kodundusõppe õppejõud, kel on erialane ja kasvatusteaduslik haridus. Nad osalevad õpetajakoolituses, lisaks on kõigil ka aastatepikkune kogemus õpetajate täiendkoolituste ja erialaste töötubade läbiviimisel

Maht

4 akadeemilist tundi

Korraldaja

Loodus- ja terviseteaduste instituut, Katrin Soidra-Zujev, 6409443, katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Koolitaja

Tiina Vänt, Jaana Taar, Kirsti Paas